Skip to main content
 

Patlıcan Tiridi

36 kez izlendi

Patlıcan Tiridi tarifi
Patlıcan Tiridi tarifi

 Malzemeler:
800 gr kıyma
6 Adet patlıcan
4 Adet domates
2 Adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Adet bayat tandır ekmeği
Maydanoz
Zeytinyağı
Pul biber
Karabiber
 
Üzeri İçin:
Süzme yoğurt
2 Diş sarımsak
 
Yapılışı:
2 adet kuru soğan yemeklik doğranır ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. 1 yemek kaşığı domates salçası ve kabukları soyulup, küp küp doğranan 4 adet domates tencereye eklenir. Domatesler eriyince, 800 gr kıyma tencereye eklenir. Pul biber ve karabiber eklendikten sonra pişmeye bırakılır. Çizgili şekilde soyulan 6 adet patlıcan, küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Suyu süzülen patlıcanlar, bir bez ile iyice kurulanır ve sıvı yağda kızartılır. Patlıcanlar kızarınca, kağıt havlu serilmiş bir tabağa alınır ve yağı süzülünce kavrulan kıymalı harcın üzerine ilave edilir. Küp küp doğranan 1 adet tandır ekmeği, geniş bir servis kabına yerleştirilir. Su ile seyreltilerek süzme yoğurt çırpılır ve içine sarımsak eklenir. Ekmeklerin üzerine önce sarımsaklı süzme yoğurt daha sonra da kıymalı patlıcanlı harç gezdirilir. İnce kıyılmış maydanozlarla süslenir ve servis yapılır.

06.04.2012 Cuma 16:10  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)