Skip to main content
 

Rezeneli Kuzu Eti

35 kez izlendi

Rezeneli Kuzu Eti tarifi
Rezeneli Kuzu Eti tarifi

 Malzemeler:

750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 tutam rezene1 tutam taze nane
2 diş taze sarmısak
2 dal taze soğan
1 çay kaşığı kekik
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kişniş
½ çay kaşığı pulbiber
 
Yapılışı:
1 tutam taze nane ve rezene ince ince kıyılır. 2 dal taze soğan ve sarmısaklar da doğranır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında tüm yeşillikler sotelenir. 750 gr kuzu eti tavaya eklenir ve rengi dönüp suyunu salana kadar yeşilliklerle kavrulur. Et ısıya dayanıklı fırın kabına alınır. Üzerine 1 çay kaşığı kekik, yarımşar çay kaşığı karabiber, kişniş, pulbiber ve 1 tutam tuz koyulur, zeytinyağı gezdirilip fırında pişirilir.Rezeneli Kuzu Eti servise hazırdır.

13.06.2012 Çarşamba 17:05   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)