Skip to main content
 

Yaprak Kebabı

28 kez izlendi

Yaprak Kebabı Tarifi
Yaprak Kebabı Tarifi

 

Malzemeler:
750 gr kuşbaşı kuzu eti
500 gr asma yaprağı
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı

 
Yapılışı:
1 adet kuru soğan rendelenir. 750 gr kuşbaşı et, soğan, 2 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber ve arzuya göre tuzla birlikte harmanlanır. Salamura asma yaprakları yıkanıp fazla tuzundan arındırılır. Yemeğin pişeceği tencere asma yaprakları ile kaplanıp üzerine atler yerleştirilir. Etlerin üzeri de tekrar yapraklarla kaplanıp sıkıştırılır. 2 yemek kaşığı tereyağı küçük küçük parçalar halinde yerleştirilir ve dağılmaması için bir tabak kapatılıp kebap kendi suyunda pişirilir. (et çok su salmazsa biraz su eklenebilir) Pişen kebap ters çevrilerek servis tabağına alınır.Yaprak Kebabı servise hazırdır.

23.01.2013 Çarşamba 14:06  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)