X
X

Maş Piyazı tarifi

25.04.2012 Çarşamba 17:44 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Maş Piyazı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr maş
1 orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
5 dal taze soğan
1 su bardağı ceviz
Pulbiber
Limon suyu
 
Yapılışı:
Yarım kilo maş iyice yıkanıp süzülür. Tencereye alınıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilerek yumuşayana kadar haşlanır. 1 orta boy soğan küçük küçük doğranır. 1 demet maydanoz ve 5 dal taze soğan ince ince kıyılır. Haşlanan maşın suyu süzülür ve soğutulur. 1 su bardağı ceviz bıçakla küçük küçük kıyılır. Derin bir kabın içine soğuyan maş eklenir. üzerine küçük küçük doğranmış kurusaoğan, kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan ile biraz pulbiber ve tuz ilave edilir. Yarım limonun suyu da eklenir. Kıyılmış cevizin bir tutamı süslemede kullanılmak için ayrılır, kalanı da limon suyu ve zeytinyağı  ile beraber diğer malzemelere eklenir. Tüm malzemeler iyice harmanlanır. Servis tabağına alınıp ortasına ayrılan ceviz içi yerleştirilir ve kenarları limon dilimleri ile süslenir.
 
Maş Piyazı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI