X
X

Kayısılı Gerdan Aşı tarifi

04.06.2012 Pazartesi 10:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Kayısılı Gerdan Aşı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gr kuzu gerdan
4 adet ayva
2 su bardağı aşı kayısı ya da gün kurusu
300 gr arpacık soğan
1 kase nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tutam karabiber
2 bardak su
 
Yapılışı: 750 gram kemikli kuzu gerdan, üzerini geçmeyecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuzla pişmeye bırakılır. 2 su bardağı aşı kayısı kabuğu, önce sıcak suyla yıkanır, sonra soğuk suda beklemeye alınır. 300 gram arpa soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 dolu yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 4 adet ayva soyulup küp küp doğranır. Kuzu incik, önceden haşlanmış 1 kase nohut ve ayvalar, kavrulan soğanların üzerine alınır. 1 tutam karabiber ve yumuşayan kayısı kabukları eklenir, 2 bardak suyla pişirilir.
 
Kayısılı Gerdan Aşı, servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI