X
X

Ağa Lokması tarifi

24.12.2012 Pazartesi 10:48 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Ağa Lokması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
600 gr kuru incir
1 su bardağı şeker
7 adet kuru kayısı
3 adet portakal kurusu
½ su bardağı kuş üzümü
½ su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı yedi bahar (Karanfil, tarçın, zencefil, kabukbahar, havlıcan, mercanköşk, kakule karışımı)
Toz Antep fıstığı
 
Yapılışı:
600 gram kuru incir yumuşayana kadar haşlanır ve üzerine 1 su bardağı şeker dökülüp bir iki taşım daha kaynatılır. Kuru kayısılar ve portakallar minik minik kıyılır. Kuş üzümleri ve cevizler birlikte ezilir ve kuru meyvelerin üzerine eklenir. 2 yemek kaşığı bal ve tahin dökülüp karıştırılır. İncirler süzülür ve cep gibi açılarak içle doldurulup tekrar kapatılır. Servis tabağına dizilip üzeri toz antep fıstığı ile süslenir.
 
Ağa Lokması servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI