X
X

Amede Böreği tarifi

20.02.2012 Pazartesi 12:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'in yöresel tatlarından Amede Böreği'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 Adet kuru yufka
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı pekmez
1 Su bardağı zeytinyağı
3 Su bardağı su
250 gram ceviz içi

 
Yapılışı:
1 Su bardağı zeytinyağını derin bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı pekmez, 1 su bardağı toz şeker ve 3 bardak su ilave edip orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın ve oğumaya bırakın. 3 Adet kuru yufkayı parçalayarak fırın tepsisine dizin ve gevrek bir hale gelene kadar yüksek ısıdaki fırına verin.  Yufkaları fırından alıp, her katın arasına ceviz serperek, yufkaları kat kat dizin. Pekmezle hazırladığınız şerbeti, bir kepçe ile sıcak yufkaların üzerine gezdirin. Yufkaların daha iyi yumuşaması için, servis tabağının üzerini streç film ile kaplayıp 10 dakika bekletip servi yapın.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI