X
X

Atsiye Çorbası tarifi

18.05.2012 Cuma 11:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Atsiye Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ kg kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı atsiye (ham mercimek)
½  su bardağı dövme aşurelik buğday
100 gr tereyağı
¼ çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı aşurelik buğday, akşamdan ıslatılır (veya düdüklü tencerede 10-15 dakika pişirilir). Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti suyunu salana kadar pişirilir, tuzu eklenerek kavrulmaya devam edilir, kavrulunca çeyrek çay bardağı sıvıyağ eklenip 5-6 dakika daha pişirilir.
 
1 soğan ince kıyılır, 100 gram tereyağında kavrulur, üzerine 1 yemek kaşığı reyhan ufalanır, 1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Tüm malzemeler karıştırılıp birkaç taşım kaynatılır.
 
Atsiye Çorbası, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN