X
X

Aya Köfteli Kulak Çorbası tarifi

20.06.2012 Çarşamba 11:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Aya Köfteli Kulak Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

Köfte için:
200 gr dana kıyma
1 avuç irmik
1 avuç ince bulgur
½ çay kaşığı karabiber
Hamur için:
1 adet yumurta
1 kase su
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Çorba için:
2 lt kemikli et suyu
1 su bardağı nohut
1 ½ su bardağı kulak erişte
½ kg normal yoğurt
½ kg süzme yoğurt
Sos için:
Tereyağı
Nane
Pul biber
Yapılışı:
Hamuru için, 1 kase ılık suya 1 tutam tuz eklenip karıştırılır. 1 yumurta, aldığı kadar un ve tuzlu su ile kulak memesinden daha sert bir hamur yoğrulur, orta kalınlıkta açılıp minik kareler halinde kesilir. Unlanıp bir fırın tepsisine alınır, 1 gün boyunca bekletilir. 2 litre kemikli et suyu kaynatılır. 1,5 su bardağı kulak erişte, et suyuna atılır. 200 gr dana kıyma, 1 avuç irmik, 1 avuç ince bulgur, yarımşar çay kaşığı karabiber ve tuz karıştırılıp çok minik köfteler hazırlanır, et suyuna ilave edilir, 5-10 dakika birlikte piştikten sonra 1 su bardağı haşlanmış nohutu eklenir ve pişmeye bırakılır. Ocaktan alınıp ılınması beklenir. Yarım kilo normal yoğurt ile yarım kilo süzme yoğurt karıştırılır ve ılınan yemeğe alıştıra alıştıra eklenir. Üzerine tereyağı, nane ve pul biberli sosu gezdirilir.
Aya Köfteli Kulak Çorbası, servise hazırdır.
 



MUTFAĞIM VİDEOLARI