X
X

Ayran Aşı tarifi

13.06.2013 Perşembe 09:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Van'ın yöresel tatlarından Ayran Aşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 ½ kg yoğurt
1 su bardağı buğday
½ su bardağı un
2 adet kabak
1 adet yumurta
1 tutam kişniş
1 tutam ısırganotu
1 tutam sarmaşık veya ıspanak
1 tutam evelik
1 tutam dikenli ot
1 tutam ebegümeci
1 tutam madımak
1 tutam yılan dili
 
Yapılışı:
(Listedeki otlar yerine farklı  otlar da kullanılabilir) 1 su bardağı buğday yıkanır ve üzerini çıkacak kadar suyla haşlanır. Taze otlar ince ince kıyılır (taze kişniş dışında) 2 adet kabak küçük küçük doğranır. Terbiye için; yaklaşık 1 buçuk kilo yoğurda 1 yumurta ve yarım bardak un eklenir. Terbiye pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Pişen buğdaya kabaklar eklenir. 1 taşım kaynatılıp yoğurtlu terbiye çorba devamlı karıştırılarak yavaş yavaş dökülür. Terbiyenin ardından taze otlar çorbaya katılır. Güzelce karıştırılan çorba kabaklar ve otlar pişene kadar 1-2 taşım daha kaynatılır. Pişen çorba taze kişnişle süslenir.
 
Ayran Aşı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI