X
X

Ayranlı Köfte

16.04.2014 Çarşamba 13:22 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Ayranlı Köfte tarifi, Mutfağım programında...

KÖFTESİ İÇİN;

500 gr. yağsız kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 soğan
1 yumurta akı
Maydanoz
Karışık köfte baharatı (karabiber, kimyon, kekik, reyhan, toz kırmızı biber, karanfil, tarçın)
Tuz
YOĞURTLU TERBİYESİ İÇİN;
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
SOSU İÇİN;
1 domates
2 biber
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Karışık köfte baharatı (karabiber, kimyon, kekik, reyhan, toz kırmızı biber, karanfil, tarçın)
Pul Biber
Tuz


YAPILIŞI:
Derin bir kapta kıyma, bulgur, soğan, maydanoz, baharat, yumurta akı ve tuz karıştırılıp iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Tencereye su  konup kaynatılır. Köfteler pişmeye bırakılır. Pişince yoğurt, 1 yumurta sarısı, 2 kaşık un çırpılıp haşlanan köftelerin üzerine dökülüp  karıştırılır. Kesilmemesi için tahta kaşıkla sürekli karıştırılır,  kaynatılır.  Tereyağı, biber, domates ve baharat sos yapılıp üzerine dökülür.