X
X

Bademli Lavantalı Kurabiye tarifi

26.06.2013 Çarşamba 10:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bozcaada'nın yöresel tatlarından Bademli Lavantalı Kurabiye tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 ½ su bardağı pudra şekeri
1 kase yaş badem
1 yemek kaşığı lavanta
1 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 kase badem
1 kase pudra şekeri
 
Yapılışı:
Kurabiyemiz için bir kase tuzsuz badem çekilir ve üç su bardağı un ile kavurulur.  Bir yumurta kırılır ve üzerine 150 gram tereyağı, birer paket kabartma tozu ve vanilya koyulur.  Bir su bardağı pudra şekeri ile yumurta, tereyağı yoğurulur. Kavrulan badem ve un kurabiye harcına eklenerek yoğurulmaya devam edilir. Hamura lavanta serpilerek yoğurulmaya devam edilir. Yoğurulup kıvamını bulan bademli lavantalı hamur açılarak, baklava şeklinde kesilir. Suda bekletilip kabukları soyulan bademler tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yerleştirilir. Lavantalı bademli kurabiyeler fırında pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilerek ikram edilir.
 
Bademli lavantalı kurabiye sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN