X
X

Baklalı Dolma İçi tarifi

10.01.2012 Salı 10:05 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Baklalı Dolma İçi'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 ½ bardak dolma içi
2 su bardağı kuru bakla
3 - 4 adet yeşil biber
1 yemek tabağı  pastırma
1 kavanoz domates konservesi
2 yemek kaşığı salça
2 büyük boy soğan
2 orta boy patates
3 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı reyhan
2 çorba kaşığı kuru dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı çemen

Yapılşı:
Soğanlar ve biberler yemeklik  doğranır. Patatesler  küp küp kesilir. Tereyağı ve zeytinyağı eklenen tencerede kavrulur.  Pastırmalar küp küp doğranır ve kavrulmakta olan malzemelere eklenir.  Karışım biraz sotelendikten sonra kuru bakla, kuru dereotu,  reyhan, çemen  ve domates konservesi ve salça da eklenir. Pul biberi de serpildikten sonra  üzerini geçecek kadar ılık su konur.Tenceredeki tüm malzemeler kaynamaya başlayınca dolma içi de koyulur ve kapağı açık bir şekilde pişirilir. 1-2 taşım kaynayınca altı kapatılır ve bir örtüye salınarak demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra Baklalı Dolma İçi servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI