X
X

Balık Pilaki tarifi

11.09.2012 Salı 13:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Çeşme'nin yöresel tatlarından Balık Pilaki'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

2 adet kefal
8 büyük boy domates
6 adet kuru soğan
2 baş sarmısak
Bir tutam şeker
Bir tutam tarhun
Tane karabiber
Defne yaprağı
Maydanoz
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
5 adet kurusoğan piyazlık, 8 adet domates de iri iri doğranır. Soğanların üzerine bir tutam esmer şeker serpilir, karamelize olana kadar kavrulur. Soğanlar kendi halinde pişerken kalan domatesleri doğramaya devam ediyoruz. 2 baş sarmısak kavrulan soğanların üzerine eklenir. biraz daha sotelenip fırın kabına koyulur. Temizlenip kalın dilimlenmiş kefaller üzerine yerleştirilir. 2-3 adet defne yaprağı konur.  Kalan soğanlar da kefallerin üzerine yerleştirilir. Domatesler de döşenir ve son kata kalan soğanlar yağıyla birlikte eklenir. Yemeğin üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Yarım demet maydanoz yemeğin üzerine koyulur.
 
Balık Pilaki servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI