X
X

Balıklama tarifi

24.06.2013 Pazartesi 10:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Muğla'nın yöresel tatlarından Balıklama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg ciğer
½ demet maydanoz
1 baş sarımsak
1 adet limon
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı  karabiber
Kızartmak için;
Un
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
1 kilo oğlak ciğeri (kuzu vb. de olabilir) ince usun doğranır. Sıvı yağ kızıdırılır. Ciğerler unla kaplanır ve kızdın yağda kızartılır. Sosu için; kızartma yağının bir kısmı ayrılır. 1 baş ezilmiş sarımsak sotelenir ve yaklaşık 1 yemek kaşığı un eklenir. Kokusu çıkana kadar kavrulup  1 limonun suyu dökülür. 1 silme yemek kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber atılır. Ciğerler eklenir ve sosla özleşmesi için biraz çevrilir. Sunum tabağına alınıp maydanoz yapraklarıyla süslenir.
 
Balıklama servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN