X
X

Ballı Pelte tarifi

27.09.2012 Perşembe 17:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kütahya'nın yöresel tatlarından Ballı Pelte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
7 yemek kaşığı nişasta
3 büyük bardak su
10 yemek kaşığı bal

 
Üzeri için;
1 büyük kase ceviz
Kaymak
 
Yapılışı:
7 yemek kaşığı ev nişastası tencereye konur, üzerine 3 bardak su dökülüp eritilir. Ocağa alınarak devamlı karıştırılarak koyulaşana ve göz göz olana kadar pişirilir. 1 büyük kase ceviz iri iri parçalanır. Pişen peltenin altı kapatılır, 10 yemek kaşığı bal yine devamlı karıştırılarak içine eklenir. Ocağın altı yine açılır, pelte yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Pelte genişçe bir servis kabına dökülür. Üzeri kaymak ve ceviz içiyle süslenir.
 
Ballı Pelte servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI