X
X

Bamya Çorbası tarifi

21.02.2012 Salı 11:25 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Bamya Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg yağsız kuzu eti
150 gr kuru bamya
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
4 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Kuzu etleri tencereyealınır ve suyunu çekene kadar pişirilir. Kuru bamyalar iplerinden çıkartılmadan yağsız tavaya konur ve ocakta dış tüylerinin ayrılması için yaklaşık 5 dakika tutulur. Bir bezin üzerine alınan bamyalar ovuşturulur. Ayrı bir tencereye sıcak su eklenir ve bamyalar içine atılarak yumuşayıncaya kadar haşlanır. 2 adet limonun suyu sıkılır ve bamyanın üzerine eklenir. Kuru soğanlar küçük küçük doğranır. Suyunu çeken etlere yarım çay bardağı sıvıyağ  ile tereyağ eklenir ve kavrulmaya başlanır. Doğranan soğanlar ve 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edilerek kavrulur.  Haşlanan bamyalar sudan alınır ve ipinden sıyrılır. Kavrulan ete domates ve biber salçası eklenir ve sıcak su eklenir. 2 adet limonun suyu sıkılır ve bamyalarla birlikte suya ilave edilir. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Bamya Çorbası servise hazırdır.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI