X
X

Batırık

14.04.2014 Pazartesi 11:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bol vitaminli ve besleyici özelliği olan Batırık tarifi, Mutfağım Programında

Malzemeler:
2.5 su bardağı esmer bulgur,
2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı,
Yarım su bardağı susam,
1 çay bardağı tahin,
1 soğan,
1 demet maydanoz,
1 demet nane,
2 yeşil biber,
 3-4 taze soğan,
3-4 taze sarımsak,
3 domates,
2 salatalık,
2-3 yaprak marul,
2 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
1 limon,
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı:
Bulgur soğuk suyla ıslanır. Bir tavada yer fıstığı kavrulur. Başka bir tavada susam kavrulur. Fıstık ve susam rondoda çekilir. Tahin de kavrulup soğumaya bırakılır. Rondodan çekilmiş soğan ve salçalar ve minik doğranmış 2 domates bulgura eklenir. Yoğurulan karışıma tahin, susam ve fıstık eklenir. Kıyılmış maydanoz, nane, ince doğranmış biber, domates, taze sarımsak, marul, salatalık, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisi eklenip karıştırılır. Mercimekli köfte gibi sıkılarak servis tabağına alınır.