X
X

Bici Aşı tarifi

07.06.2013 Cuma 09:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Bici Aşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 bağ asma yaprağı
1 çay bardağı bulgur
4 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
 
Yapılışı:
Dört adet soğan yemeklik doğranır. Bir yemek kaşığı tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağda eritilir ve soğanlar kavurulur. Bir yemek kaşığı domates salçası eklenerek soğanlarla karıştırılır. Kabukları soyulan iki domates doğranır, iki bağ asma yaprağı da şerit şerit kesilir. Doğranan domatesler salçayla kavrulan soğanlarla buluşturulur. Bir çay bardağı bulgur malzemelere eklenip karıştırılır ve üzerine doğranan asma yaprakları koyularak karıştırılır. Bir tatlı kaşığı tuz eklenen yemeğimize üstünü kapatacak kadar su koyulup pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, nane ve pul biber serpilir.