X
X

Börek Aşı tarifi

02.05.2012 Çarşamba 16:09 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Börek Aşı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

100 gr yağsız dana kıyma

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

1 küçük boy kuru soğan

1 tutam maydanoz

5 çay kaşığı kırmızı toz biber

2 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı domates salçası

2 tatlı kaşığı nane

Hamuru için:

1 yumurta

1 kase un

1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: 

1 yumurtayı beyazı ile birlikte yoğurma kırılırve  üzerine silme 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kaseun eklenir. Tüm malzemeler iyice özleştirilir. Azar azar un ve su  ilave edilerek sert bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Üzerine nemli bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır. 100 gr yağsız dana kıymanın üzerine küçük küçük doğranan soğan, maydanoz ve  1 çay kaşığı kırmızı toz biber  ve 1 çay kaşığı tuz ilave  edilip yoğrulur. Dinlenen hamur un serpilen zeminde açılır. Hamur oklavaya yardımı ile pile pile katlanır. Katlanan hamur bıçakla 1’er parmak kalınlığında kesilir. Hamurların ortasına mercimek tanesi kadar kıymalı iç koyulup dört kenarı birleşirilerek mantı gibi kapatılır. Tencerenin içine 2 yemek kaşığı tereyağı  koyulur. Salça tereyağında kokusu çıkana kadar kavrulur ve nane serpilir. Üzerine bolca sıcak su dökülür ve bir su bardağı haşlanmış yeşil mercimeği ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayan yemeğin içine içi kıymalı hamurlar eklenir ve pişirilir. Yemek ocaktan alınıp yarım bardak soğuk su üzerine dökülür ve karıştırılır.

Börek Aşı servise hazırdır.



Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN!

MUTFAĞIM VİDEOLARI