X
X

Buğday Salatası tarifi

31.05.2013 Friday 10:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Buğday Salatası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
200 gr beyaz peynir
1 su bardağı buğday
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı nar
1 demet kuzu kulağı
1 demet semizotu
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
½ demet taze nane
1 tutam fesleğen
5 dal taze soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 adet limon
 
Yapılışı:
1 su bardağı buğday haşlanıp süzülür ve soğumaya bırakılır.Tüm yeşillikler ince ince kıyılıp derin bir kapta birleştirilir. Soğuyan buğday yeşiliklere eklenir. 1 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı nar ilave edilir. Arzuya göre tuz atılıp salata harmanlanır. Sosu için; 2 yemek kaşığ nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sirke 1 limonun suyu karıştırılır. Salata servis tabağına ters çevrilir. Beyaz peynir cevizle karıştırılıp salatanın etrafına yerleştirilir. Üzerine sos dökülür.
 
Buğday Salatası servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN