X
X

Buğday Salatası tarifi

31.05.2013 Cuma 10:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Buğday Salatası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
200 gr beyaz peynir
1 su bardağı buğday
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı nar
1 demet kuzu kulağı
1 demet semizotu
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
½ demet taze nane
1 tutam fesleğen
5 dal taze soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 adet limon
 
Yapılışı:
1 su bardağı buğday haşlanıp süzülür ve soğumaya bırakılır.Tüm yeşillikler ince ince kıyılıp derin bir kapta birleştirilir. Soğuyan buğday yeşiliklere eklenir. 1 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı nar ilave edilir. Arzuya göre tuz atılıp salata harmanlanır. Sosu için; 2 yemek kaşığ nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sirke 1 limonun suyu karıştırılır. Salata servis tabağına ters çevrilir. Beyaz peynir cevizle karıştırılıp salatanın etrafına yerleştirilir. Üzerine sos dökülür.
 
Buğday Salatası servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI