X
X

Buhara Pilavı tarifi (Adıyaman)

03.12.2012 Pazartesi 10:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Buhara Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı nohut
250 gram kuzu eti
4 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz
½ çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Kimyon

Yeni bahar
Zahter
Kekik
Karanfil
 
Yapılışı:
Suyunu salmaması için yüksek ateşte ısıtılan bir tencereye 250 gram kuzu eti atılarak mühürleme işlemi yapılır. Etler daha sonra tereyağ ile kavurulduktan sonra düdüklü tencerede bol suyla haşlanır. 4 adet soğan ince ince doğrandıktan sonra 3 yemek kaşığı tereyağa az bir miktar zeytinyağı ekleyerek karamelize olana kadar pişirilir. Haşlanan etlerin suyu süzülür, et suyu bir kaseye alınır. Teflon bir tencerenin dibine mühürlenip, kavurulan ve son olarak haşlanan etler düzgünce dizilir. Etlerin üzeri, karamelize edilen soğanlarla gözükmeyecek şekilde örtülür. Soğanları üzerine de haşlanmış3 su bardağı nohutla kapatılır. Son olarak tenceye 3 su bardağı pirinç ve kuzu etlerinin haşlandığı et suyu ile 1 çay kaşığı tuz eklenerek kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pilav piştikten sonra bir süre demlenen yemek tenceresinin üzeri servis yapılacak büyük bir tabakla kapatılır ve tencere ile etler en üstte olacak şekilde çevirilir. 4 katlı Buhara pilavı servise sunulur...