X
X

Bulgur Çorbası tarifi (İzmir/Sığacık)

25.09.2012 Salı 16:36 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir Sığacık'ın yöresel tatlarından Bulgur Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
5 bardak su
1 bardak börülce
1 bardak bulgur
4 adet kuru kırmızı biber
  
Yapılışı:
Kırmızı soğan soyulur ve rendelenir. Tencereye iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökülür ve soğanlar kavrulur. Tencereye birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası eklenir. Karıştırma devam ederken beş bardak su dökülür.  Bir bardak bulgur yıkanır ve  akşamdan ıslatılmış börülceler  tencereye dökülür. Bulgurlar da çorbaya alınır.
 
Bulgur çorbası hazırdır.