X
X

Bulgurlu Lahana Kavurması tarifi

17.01.2012 Salı 10:05 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Bulgurlu Lahana Kavurması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Adet Lahana
250 Gram dana kıyma
1 Kase bulgur
3 Adet orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
1,5 Çay bardağı ayçiçeği yağı
2 Çay kaşığı Pul biber
1 Çay kaşığı Karabiber
Tuz
 
Yapılışı:
3 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1,5 çay bardağı ayçiçeği yağında kavurun. 250 gram kıymayı soğanların üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. 2 Çay kaşığı Pul biber ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip, kavurmaya devam edin.Lahanayı ince ince doğrayıp kıymaların üzerine ekleyin ve bütün malzemeleri kavurun. 1 Kase bulguru üzerine ekleyip karıştırın. 1 Yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını da üzerine ekleyip kavurun. 2,5 çay bardağı sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Sıcakken servis yapın.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN