X
X

Çevirme tarifi

19.06.2012 Salı 15:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Aydın'ın yöresel tatlarından Çevirme'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

2 demet ısırgan otu
1 demet yeşil soğan
½ demet dereotu
5-6 sap pırasa
2 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
15-20 adet kuru biber
Yapılışı:
2 demet ısırgan otu, 1 demet yeşil soğan, yarım demet dereotu ve 5-6 sap pırasa ince ince doğranır. Üzerine 2 yemek kaşığı un serpilir. 2 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı pul biber ve yarım çay kaşığı tuz ilave edilir ve tüm malzemeler karıştırılır. Yeşilliklerin her iki tarafı, az yağlı krep tavasında elle bastırılarak ince olacak şekilde kızartılır, yağlı kağıda çıkartılıp üçgen dilimlere bölünür. 15-20 adet kırmızı kuru biber ayrıca kızartılır. Biberler, yeşilliklerden oluşan krep dilimlerine sarılır.
Çevirme, servise hazırdır.


MUTFAĞIM VİDEOLARI