X
X

Cevizli Gömeç tarifi

16.05.2012 Çarşamba 11:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Zonguldak'ın yöresel tatlarından Cevizli Gömeç'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg ceviz
2 yumurta
1 kase süt kaymağı
1 kase yoğurt
1 kase zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
½ limonun suyu
Aldığı kadar un
Çörekotu
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 1 yumurta ve 1 yumurtanın akı konur. Üzerine 1 kase süt kaymağı ve yoğurt dökülür.  1 kase zeytinyağı, 1 çay kaşığı karbonat, yarım limonun suyu ve tuz ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Üzerine azar azar un konarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Hamur 5 eşit bezaya ayrılır.  Her beze incecik açılır, zeytinyağıyla yağlanır ve üzerlerine bolca ceviz serpilir. Her yufka bu şekilde hazırlanıp gevşek şekilde sarılır ve tepsiye yerleştirilir. 1 yumurtanın üzerine biraz zeytinyağı dökülüp çırpılır ve hamurların üzerine sürülüp çörek otu serpilir. 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
 
Cevizli Gömeç servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN