X
X

Cevizli Gömeç tarifi

16.05.2012 Çarşamba 11:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Zonguldak'ın yöresel tatlarından Cevizli Gömeç'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg ceviz
2 yumurta
1 kase süt kaymağı
1 kase yoğurt
1 kase zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
½ limonun suyu
Aldığı kadar un
Çörekotu
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 1 yumurta ve 1 yumurtanın akı konur. Üzerine 1 kase süt kaymağı ve yoğurt dökülür.  1 kase zeytinyağı, 1 çay kaşığı karbonat, yarım limonun suyu ve tuz ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Üzerine azar azar un konarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Hamur 5 eşit bezaya ayrılır.  Her beze incecik açılır, zeytinyağıyla yağlanır ve üzerlerine bolca ceviz serpilir. Her yufka bu şekilde hazırlanıp gevşek şekilde sarılır ve tepsiye yerleştirilir. 1 yumurtanın üzerine biraz zeytinyağı dökülüp çırpılır ve hamurların üzerine sürülüp çörek otu serpilir. 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
 
Cevizli Gömeç servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI