X
X

Cevizli Tatlı Börek tarifi

06.02.2012 Pazartesi 10:31 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gümüşhane'nin yöresel tatlarından Cevizli Tatlı Börek'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
9 - 10 adet kuru yufka
1 kase ceviz içi1 yemek kaşığı toz şeker
Tereyağı ve sıvıyağ
 
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 ½ su bardağı su
 
Yapılışı:
Genişçe bir tepsiye su konur ve kuru yufkalar içine batırılarak ıslatılır. Fırın tepsisinin zemini de biraz sıvıyağ ile birlikte eritilmiş tereyağı ile yağlanır. Şerbeti için su ve şeker tencereye konur ve içine yarım limon atılır. Yarım limon şerbete hoş bir aroma verir. Şerbet kaynayıp kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Ceviz içlerine 1 yemek kaşığı toz şeker dökülür ve karıştırılır.  Islatılan yufka tepsinin zeminine konur.İki yufka da parçalanır ve ilk yufkanın üzerine konur. Tereyağı ile yağlanır ve her yerine eşit miktarda ceviz içi serpilir. Tepsi dolana kadar bu işlem tekrarlanır.En son kattaki yufkada güzelce yağlanır ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.İlk sıcağı çıkan ve ılınan börek kesilerek dilimlere ayrılır ve soğuk şerbeti dökülür.Cevizli Tatlı Börek servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI