X
X

Çokratma tarifi

28.02.2012 Salı 11:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Çokratma'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Adet Sazan Balığı
2 Adet kuru soğan
3 Yemek kaşığı domates salçası
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı fesleğen
1/2 Limon suyu
 
Yapılışı:
2 Adet kuru soğanı, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağı eklediğiniz derin bir tencerede kavurun. Soğanlar renk değiştirince 3 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip kaynatın ve daha sonra yarım limon suyu ekeyin. Dilimlenmiş sazan balığını yıkayıp süzdükten sonra, tuz ile ovup tencereye ekeyin. (Eğer balığın içinden havyar çıkarsa, bu aşamada eklemeniz gerekmektedir.) Daha sonra üzerine 2 yemek kaşığı fesleğen ekleyip 20 dakika pişirip, servis yapın.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI