X
X

Divriği Pilavı tarifi

24.05.2013 Cuma 10:03 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Divriği Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kemikli kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tane karabiber
 
Yapılışı:
1 kg kemikli kuzu eti haşlanıp iri iri didiklenir. 2 adet soğan yemeklik doğranır ve 1 çay kaşığı karabiberle ovulur. 2 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür. 2 yemek kaşığı tereyağında karabiberle ovulan soğanlar kavrulur. Üzeri sırasıyla didiklenen etler, haşlanmış 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı kuru üzüm ve pirinçle kaplanır. Pirinçlerin üzerine tane  karabiber atılır. Etin suyu arzuya göre tuzla karıştırılıp pilavın üzerine dökülür. Pilavın üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı parça parça yerleştirilir. Pilav suyunu çekene kadar pişirilip ters çevrilerek servis tabağına alınır. Hoşafla servis edilebilir.
 
Divriği Pilavı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI