Malzemeler:
1 kg kemikli kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Yapılışı:
1 kg kemikli kuzu eti haşlanıp iri iri didiklenir. 2 adet soğan yemeklik doğranır ve 1 çay kaşığı karabiberle ovulur. 2 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür. 2 yemek kaşığı tereyağında karabiberle ovulan soğanlar kavrulur. Üzeri sırasıyla didiklenen etler, haşlanmış 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı kuru üzüm ve pirinçle kaplanır. Pirinçlerin üzerine tane karabiber atılır. Etin suyu arzuya göre tuzla karıştırılıp pilavın üzerine dökülür. Pilavın üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı parça parça yerleştirilir. Pilav suyunu çekene kadar pişirilip ters çevrilerek servis tabağına alınır. Hoşafla servis edilebilir.
Divriği Pilavı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN