X
X

Düğün Aşuresi tarifi

15.05.2012 Salı 10:57 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Düğün Aşuresi'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 litre süt
3 kepçe un
2 su bardağı şeker
6 adet çilek
2 adet kivi
Fındık
Toz antep fıstığı
Kuru üzüm
 
Yapılışı:
1 litre süt tencereye döülür ve üzerine 3 kepçe un eklenip karıştırılır, 2 su bardağı da şeker konur.  Dibinin tutmaması ve top top olmaması için  pişene kadar devamlı karıştırılır. Koyulaşınca ocaktan alınır mikserle çırpılarak soğutulur ve servis tepsisine dökülüp buzdolabında dondurulur. Donunca çilek ve kivi dilimleri ile süslenip fındık, kuru üzüm ve toz antep fıstığı serpilir.Düğün Aşuresi servise hazırdır.
 
 
  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI