X
X

Eğirdek tarifi

18.06.2012 Pazartesi 11:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Iğdır'ın yöresel tatlarından Eğirdek'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kuru maya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sarıyağ
2 çay kaşığı sirke
Sıvıyağ
Pudra şekeri
Yapılışı:
Yoğurma kabına 3 yumurta kırılır, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt,1 yemek kaşığı sarıyağ ilave edilir. 1 çay kaşığı kuru maya, 1 paket kabartma tozu, 2 çay kaşığı da sirke eklediğimiz hamur malzemeleri karıştırılır. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ilave edilerek yoğrulur. Mayalanması beklenir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak bezeler hazırlanır. Kızartma için bol sıvıyağ ısıtılır. Bezeler, bir süzgecin yüzeyinde bastırılarak rulo halinde yuvarlanır  ve sıvıyağda kızartılır. Kabararak kızaran hamurlar, bir  servis tabağına alınır. Üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
Eğirdek, servise hazırdır.