X
X

Ekmek Aşı Tarifi

07.04.2014 Monday 11:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Ekmek Aşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı biber salçası 
Yarım yemek kaşığı domates salçası 
4 patates
4 domates 
7-8 yeşil biber 
500 gram kuşbaşı et 
3 soğan 
1 yumurta
3 bayat pide 

Yapılışı: 
Tereyağında yemeklik doğranmış soğan kavrulur. İnce doğranmış biber ve salçalar eklenir. Karıştırılarak açılır. Minik doğranmış domates ve patatesler eklenip çevirilir. Kıyma ve 1.5 litre kaynamış su eklenip patates pişinceye kadar kaynatılır. Tencere ocaktan alınıp çırpılmış yumurta eklenip karıştırılır. Pideler doğranıp servis tabağına alınıp üzerine pişen karışım yayılır.