X
X

Elbasan Tava tarifi

05.01.2012 Perşembe 09:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Elbasan Tava'nın tarifi, Mutfağım programında verildi.

Malzemeler:
1 kg. kuzu böbrek yatağı, kol veya but

Terbiye sosu için:
1 - 1.5 kg yoğurt, 3 yumurta

Yapılışı:
Kuzu eti yağ eklenmeden kendi suyunda yaklaşık 30 dakika yüksek ateşte pişirilir. Etler piştikten sonra ısıya dayanaklı bir fırın kabına dizilir. Terbiye sosu hazırlanana kadar fırına verilir. 
Terbiye sosu için; yumurtalar yoğurda eklenir ve güzelce çırpılır. Etin kendi haşlama suyu süzülür ve çırpılan karışıma eklenir.Etler fırından çıkarılır ve üzerlerine 6-7 küçük parça tereyağ koyulur. Terbiye sosu bir kepçe yardımı ile fırın kabındaki etlerin üzerine dökülür. Yeniden fırına verilir ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir. Pişmesine yakın üzerine İzmir Tulumu rendelenir. Elbasan Tava servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI