Erzincan Lokumu tarifi

 
Skip to main content
 

Erzincan Lokumu tarifi

05.12.2012 Çarşamba 09:44  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Erzincan Lokumu tarifi, Mutfağım programında...

Erzincan Lokumu tarifi

Malzemeler:
1 kg. un
1 paket margarin
1 paket yaş maya
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1½  çay kaşığı karbonat
Pudra şekeri
 
Yapılışı:
Fırın tepsisine yağlar koyulur ve ocak ateşinde eritilir. Eridikten sonra bir  bardak şeker alarak azar azar tepsiye dökülür. Tepsiye yumurtası da eklenip karıştırılır. Harca un  ilave edilerek hamur yapmaya başlanır. Bir buçuk çay kaşığı karbonatın ardından tepsiye azar azar un serpilerek hamur yoğrulur. Hamur  yumrukla bastıra bastıra tepsinin her yanına yayılır. Lokum hamuruyla kaplanan tepsi fırına verilir. Kurabiye piştikten sonra soğumadan üzerine pudra şekeri serpilir ve kesilerek servis edilir.