X
X

Fasulye Turşusu tarifi

12.09.2012 Çarşamba 15:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Artvin'in yöresel tatlarından Fasulye Turşusu'nun tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

1 kg. şeker fasulyesi
8 diş sarımsak
4 adet kurutulmuş acı kırmızı biber
1 yemek kaşığı tuz
1 kg’lık kavanoz
 
Yapılışı:
Fasulyeler yıkanıp haşlanır. Haşlanan fasuleyeler süzülür çabuk soğuması için soğuk sudan geçirilir.  8 diş sarmısak ayıklanır. Fasulyelerin bir kısmı 1 kg’lık kavanoza yerleştirilir, üzerine kurutulmuş biberler ve 4 diş sarmısak onulur. Kalan fasulyeler de yerleştirilip 4 diş sarmısak daha konulur. 1 yemek kaşığı tuz ve fasulyelerin üzerini çıkacak kadar su eklenir. Kapağı sıkıca kapatılır. 1 ay bekletilir.
 
Fasulye Turşusu hazırdır.