X
X

Fava tarifi

20.01.2012 Cuma 11:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Fava'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı kurutulmuş bakla,
1 adet orta boy soğan,
2 adet kesme şeker,
Yarım limon suyu,
Dereotu
 
Yapılışı:
Küçük bir tencere içine zeytinyağı konulur. Üzerine 1 su bardağı bakla ve bir miktar su ilave edilir. 1 çay kaşığı tuz ekledikten sonra kaynamaya bırakılır. Baklaların iyi pişmesi için suyu çektikçe su eklenir. Bir başka tava içinde zeytinyağının üstüne iri doğranmış 1 adet soğan koyup pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından kavrulan soğanlar, tencerenin içine dökülür.  Üzerine 2 adet kesme şeker ve yarım limon suyu eklenir.  Pişen baklalar patates püresi kıvamına gelene kadar çırpılır. Düz bir kap içine dökülür, kesilebilir kıvama gelmesi için soğumaya bırakılır. Doğranmış dereotu ile süslenir. Favamız servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI