X
X

Fındıklı, Kaymaklı ve Cevizli Kayısı Tatlısı tarifi

16.01.2012 Pazartesi 10:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Fındıklı, Kaymaklı ve Cevizli Kayısı Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg Siyah Kayısı
1 kg Sarı Kayısı
1 Kase Fındık
1 Kase Ceviz
1 Su Bardağı Üzüm Pekmezi
 
Sosu İçin:
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
Yapılışı:
Sarı kayısılar içi boş olarak tencere tabanının yarısını kaplayacak şekilde sıralanır. Siyah kayısıların içine ceviz içi konup tencereye alınır.  Kayısıların üzerini geçecek kadar su ve bir su bardağı üzüm pekmezi eklenir. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kayısılar piştikten sonra biraz soğutulur ve sarı kayısıların içi açılır, her birine kaymak ve fındık konur. Siyah kayısılar cevizle piştiği için başka bir malzeme konulmaz. Servis tabağının bir tarafına siyah diğer tarafına sarı kayısılar dizilir. Tereyağı küçük bir tavada eritilir ve siyah kayısıların üzerine gezdirilir. Yağı döktükten sonra üzerine parçalanmış ceviz içi serpilir. Kayısı Tatlısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI