X
X

Fıstıklı ve Bademli Etli Pilav tarifi

23.01.2012 Pazartesi 11:05 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Fıstıklı ve Bademli Etli Pilav'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuzu eti
4 su bardağı pirinç
5 yemek kaşığı tereyağı
150 gr badem
100 gr antep fıstığı
1 yemek kaşığı pul biber
5-6 adet kakule
3-4 adet tane karabiber
2-3 adet defne yaprağı
2-3 adet karanfil
Bir tutam biberiye
 
Yapılışı:
Kuzu etleri düdüklü tencerede kapağı açık şekilde köpüğü çıkana kadar haşlanır. Haşlanan etin köpüğü alınır. Pirinçler, 2 çay kaşığı tuz eklenen sıcak suda ıslatılır. Bu arada kakule, tane karabiber, defne yaprağı, karanfil ve biberiye ince bir bezin içne konur ve bez bağlanarak baharat bohçası elde edilir. Hazırlanan baharat bohçası kaynayan etin içine atılır. Pul biber ve 2 çay kaşığı tuz eklenir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.Etler pişince baharat bohçası tencereden çıkarılır. Etin suyundan 6 bardak alınır ve pilav tenceresine konur. 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve ıslatılıp süzülen pirinçler de tencereye ilave edilir. Bademler ve antep fıstıkları sıcak suda haşlanır ve süzülerek kabukları soyulur.  2 yemek kaşığı tereyağı eklenen tavada kavrulur. Pişmekte olan pilava eklemek için 3 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilir ve suyunu  çekmesine yakın pilavın üzerine dökülür ve demlenmeye bırakılır.Genişçe bir servis tepsisine pilav yayılır. Ortasına arzuya göre  kıyılmış maydanoz eklenen kavulmuş antep fıstığı ve bademler konur. Kuzu etleri ile süslenir.Fıstıklı ve Bademli Etli Pilav servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI