X
X

Ful tarifi

11.06.2012 Pazartesi 15:06 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Ful tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı ful

1 su bardağı nohut 
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
2 limon 
3 diş sarımsak 

Yapılışı: 
Önceden ıslatılmış 1 su bardağı ful ve önceden kaynatılmış 1 su bardağı nohut birlikte haşlanır ve püre kıvamına gelene kadar ezilir. İçine 1 tatlı kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 limonun suyu ve havanda dövülmüş 3 diş sarımsak ilave edilir. 
Arapların kahvaltıda tükettikleri yüksek besin değerli mezemiz Ful, servise hazırdır.