X
X

Gözleme Tatlısı tarifi

27.01.2012 Cuma 11:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Gözleme Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1,5 Kase Un
Pekmez
Ceviz
Yaş maya
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
Yaş mayayı bir kaseye ufalayıp, ılık suda eritin. 1,5 Kase unu geniş bir kaba alıp, üzerine tuzu ve eriyen mayayı ilave edin. Üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyerek yoğurun. Hamurun yapışmasını önlemek ve daha çabuk toparlamasını sağlamak için 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamur güzelce karışınca, üzerini bir bezle örtüp mayalanması için bir kenara bırakın.

Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Ayırdığınız bezeleri, merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız 5 adet hamuru aralarına yağ sürerek üst üste dizdikten sonra, tek bir yufka olacak şekilde merdane ile açın. Yağladığınız fırın tepsisinin dibine açtığınız yufkayı yerleştirdikten sonra, içine bolca dövülmüş ceviz serpin. Diğer 5 adet hamurdan aynı şekilde yeni bir yufka açıp, diğer yufkanın üzerine kapatın. Üzerini yağlayıp üçgen şeklinde dilimledikten sonra, 200 dereceye ısıtılmış fırına verin. Piştikten sonra üzerine ılık pekmez döküp, servis yapın.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN