X
X

Gözleme Tatlısı tarifi

27.11.2012 Salı 10:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ürgüp'ün yöresel tatlarından Gözleme Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

5 büyük bardak un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı margarin
1 tabak ceviz içi
½ çay bardağı sıvıyağ
Tuz
 
Üzeri için:
1 ½ su bardağı pekmez
 
Yapılışı:
Tatlının hamuru hamuru yoğrulur ve dinlendirilir. Ardından limon büyüklüğünde yuvarlanarak masaya dizilir. 20 adet beze yapılır ve çay tabağından biraz daha büyük şekilde açılıyor. Ocağa alınan bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ ve dolu dolu birer yemek kaşığı tereyağı ve margarin eklenir.  Yufkalar yağlanır. Her yağlanan yufkanın üzerine yeni bir kat eklenir.  10 kat yufkadan oluşan gözlemenin alt kısmı da açılır ve yağlanır. Yine 10 kattan açılan diğer yufkaya cevizler serpilir. Üstü kapatılarak yağlanır ve fırına verilir. Kızaran kat kat gözleme kesilir ve ısıtılan pekmez üzerine gezdirilir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI