X
X

Gül Baklavası tarifi (Kayseri)

21.05.2012 Pazartesi 10:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Gül Baklavası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
½ limonun suyu
1 fiske üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Nişasta
 
İçi ve şerbeti için:
2 bardak toz şeker
3 bardak su
½ kg ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı margarin
½  su bardağı zeytinyağı
Limon

 
Yapılışı:
Hamuru:
Tüm malzemeler karıştırılır, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan avuç içi kadar bezeler hazırlanıp nişastaya bulanır. Alüminyum folyoya sarılıp serin bir yerde en az 3 saat bekletilir.
 
2 bardak toz şeker, 3 bardak su ve kaynarken katılan çeyrek limon suyuyla gül baklavasının şerbeti hazırlanır. Yarım kilo ceviz mikserde kıyılır ve tavada 2 yemek kaşığı tereyağıyla çevrilir. Hamur bezeleri un ve nişasta karışımıyla incecik, baklavalık açılır. Yufkalar dörde ayrılıp ortalarından içeri doğru itilerek yonca şekli verilir. Ortasına tereyağlı ceviz yerleştirilip kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır ve ters olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. Birer yemek kaşığı tereyağı ve margarinle yarım su bardağı zeytinyağı eritilir. Baklavaların üzerine gezdirilir. Fırında baklavaların önce altı iyice kızartılır, üzeri de kızardıktan sonra fırından alınır, ılıtılıp üzerinde şerbeti gezdirilir.
 
Gül Baklava, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI