X
X

Gürcü Mantısı tarifi

31.05.2013 Cuma 10:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Gürcü Mantısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 kase yoğurt
1 tutam karabiber
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Hamuru için; unun üzerine 1 yumurta kırılır ve 1 tutam tuz atılıp sert bir kıvamda hamur elde edilene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 3 bezeye ayrılıp üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır. İçi için; kıyma rendelenmiş 1 soğan ve 1 tutam karabiber ve arzuya göre tuzla birlikte yoğrulur. Dinlenen ilk beze açılır ve bardakla yuvarlak kesilir. Kıymalı iç yerleştirilip ikiye katlanır ve uçları pile pile katlanıp kapatılır. İkinci beze de açılıp yuvarlak kesilir ve kıymalı içle birlikte yarım ay şeklinde kapatılır. Kapatılan mantılar suda haşlanır. Son beze açılıp karelere kesilir. İç yerleştirilip üçgen kapatılır ve iki ucu birleştirilip şapka şekli verilir. Şapka şeklindeki mantılar da fırında kızartılır. Haşlanıp süzülen mantılar ve fırında pişen mantılar sunum tabağına alınır. Yoğurt ve tereyağında kızdırılmış 1 çay kaşığı pul biberle sunulur.
 
Gürcü Mantısı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI