X
X

Hamur Dolması tarifi

30.01.2013 Çarşamba 15:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Isparta'nın yöresel tatlarından Hamur Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
400 gram kıyma
2 adet soğan
½ bağ maydanoz
1 yemek kaşığı dolusu salça
1 çay kaşığı karabiber
3 kaşık tereyağı
¼ çay bardağı zeytinyağı
 
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Kullanacağımız kadar una bir yumurta kırılır bir tutam da tuz serpilerek hamur istenen kıvama gelene kadar yoğurulup üzeri örtülerek dinlendirilir. Dolmanın içine koyulacak kıyma bir tavaya zeytinyağı konularak kavurulmaya başlanır. Sırasıyla yemeklik doğranan  iki adet soğan, yarım bağ maydanoz ve karabiber konularak iç malzeme güzelce kavurulur. Kavrulan malzeme soğutulurken dolmanın hamurundan bezeler koparılarak açılır. Açılan hamur ince şeritler halinde dilim dilim kesilir. Üzerine kıymalı harç eklenen şerit halindeki hamurlar kesilip kapatılarak burulur. Üç yemek kaşığı tereyağı ve çeyrek çay bardağı zeytinyağında 1 yemek kaşığı dolusu salça kavurulur. Kavrulan salçaya bolca su eklenerek kaynatılır. Kaynayan suya birkaç damla limon sıkılır. Kaynar suya hamur dolmaları atılarak pişirilir. Tereyağlı salçalı suda pişen hamur dolması sunum tabağına alınır.
 
Hamur dolması sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN