X
X

Harhaşi

22.05.2014 Perşembe 09:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Hopa'nın yöresel tatlarından Harhaşi, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
6 dal kara lahana yaprağı
2-3 diş sarımsak
Yarım kase ceviz içi
Yarım kase fındık içi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz

MISIR EKMEĞİ İÇİN;
2.5 bardak mısır unu
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Kara lahana orta kalınlıkta doğranır. Kaynatılıp süzülür ve suyu sıkılır. Tereyağı eritilip 1 kaşık salça kavrulur. Kara lahananın üzerine salça ve küçük doğranan sarımsaklar eklenip biraz daha pişirilir.  Serviste üzerine çekilmiş ceviz, çekilmiş fındık eklenir.  
Mısır Ekmeği İçin; Bütün malzemeler harmanlanır, cıvık bir kıvam oluşturulur. Sıvı yağ dökülen tavada arkalı önlü pişirilir.