X
X

Harşıl tarifi

31.05.2012 Perşembe 09:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Harşıl'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 demet taze soğan
3 yumurta
6 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarmısak
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Ispanaklar iri iri doğranır. Tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ısıtılırve ıspanaklar kavrulur. 1 demet yeşil soğan beyaz kısımları ile birlikte ince ince doğranır. Ispanakların pişmesine yakın taze soğanlar eklenir. 1 çay kaşığı karabiber serpilir. 3 yumurta haşlanır. 6 yemek kaşığı yoğurt 3 diş ezilmiş sarmısakla karıştırılır.
 
Kavrulan ıspanak servis tabağına alınır. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilir. Haşlanmış yumurta dilimleri yerleştirilir.  2  yemek kaşığı tereyağında 1 çay kaşığı pulbiber kızdırılıp yemeğin üzerine dökülür.
 
Harşıl servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN



 

MUTFAĞIM VİDEOLARI