X
X

Haşhaşlı tarifi

22.05.2012 Salı 09:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'da gün sofrası kuruyoruz. İşte Haşhaşlı'nın tarifi!

Malzemeler:
2 adet yufka
3 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı sıvıyağ
2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı haşhaş
 
Yapılışı:
2 orta boy soğan yemeklik doğranıp diriliğini kaybedene kadar sıvıyağ da kavrulur. Üzerine 3 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek konup karıştırılır. 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberle lezzetlendirilip soğutulur.Haşhaş 1 su bardağı sıvıyağ ile karıştırılır. İlk yufkanın heryerine sürülür. Yufka üçgen parçalara kesilir. Mercimekli iç yerleştirilip sigara böreği gibi sarılır. Yağlı kağıt kaplanan tepsiye dizilir. Son yufka da aynı şekilde sarılarak tepsiye alınır. 1 yumurta akıyla birlikte karıştırılıp yufkaların üzerine sürülür. Fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
 
Haşhaşlı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI