X
X

Haşlama tarifi

21.06.2012 Perşembe 10:25 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Çanakkale'nin yöresel tatlarından Haşlama'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

Hamuru için:
3-4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
Su
 
Üzeri için:
1 su bardağı üzüm ya da dut pekmezi
1 avuç badem
Silme kabuklu susam
 
Yapılışı:
3-4 su bardağı un, 1 paket kuru maya, 1 çay kaşığı tuz ve ılık suyla cıvık bir hamur yoğrulur, mayalanmak üzere bekletilir. Hamur, fırın tepsisine alınır, içine 1 avuç bütün badem yerleştirilir. Üzeri kabuklu susamla kaplanır, fırına vermeden dilimlenir. 180 derecede 45 dakika fırınlanır. Sıcakken üzerine 1 su bardağı pekmez gezdirilir.
 
Haşlama, servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI