X
X

Hayrucat tarifi

22.02.2012 Çarşamba 11:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Hayrucat'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 Su bardağı ince bulgur
300 gram kıyma
1/2 Su bardak un
2 Yemek kaşığı biber salçası
Kimyon
Fesleğen
 
Sosu için:
1 Kilo ıspanak
4 büyük diş sarımsak
3 çay kaşığı pul biber
1 Çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Geniş bir tepside 2 Su bardağı ince bulguru güzelce yıkayıp, hafif sulu kalacak şekilde süzün.  Üzerine 300 gram kıyma, 2 yemek kaşığı biber salçası, kimyon ve fesleğen ekleyip yoğurun. Bulgurlar yumuşayınca yarım bardak unu ilave edip yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz harçdan minik toplar yapıp, ortasına parmağınızla basarak köfteler elde edin. Geniş bir tencereye su ekleyip ocağın altını açın. Su kaynayınca, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip köfteleri içine atın.Diğer tarafta, önceden yıkanmış ıspanakların saplarını ayırdıktan sonra; ince ince doğrayın. Geniş bir tencerede kaynattığınız suya tuz ilave edip, ıspanakları tencereye ekleyin. Ispanaklar yumuşayıp hafif rengi değişince ocaktan alıp süzün.Derin bir kaseye ezdiğiniz 4 diş sarımsağı, 3 çay kaşığı pul biberi, zeytinyağını ve tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine, ıspanakları iyice sıkarak ilave edin ve bütün malzemeleri karıştırın. Haşlanan köfteleri büyük bir süzgeç ile süzüp geniş bir tepsiye alın. Üzerine ıspanaklı sosu ekleyip güzelce karıştırın ve seris yapın.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI