X
X

Hıdırellez Pilavı tarifi

27.05.2013 Pazartesi 10:23 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Çanakkale'nin yöresel tatlarından Hıdırellez Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo oğlak eti
3 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 bağ taze soğan
½ bağ  dere otu
½ bağ taze nane
½ bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı beyaz karabiber
3 bardak et suyu
3 bardak su
½ çay bardağı zeytinyağı
Sos için:
1 yemek kaşığı salça
1 bardak et suyu
½ su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Bir kilo oğlak eti bir soğanla tencereye koyularak, beyaz karabiber serpilip haşlanır. Üç su bardağı pirinç yıkanıp süzülür ve sıcak suda bekletilir. Bir bağ taze soğan,yarımşar bağ dere otu, taze nane ve maydanoz incecik doğranır. Tuzlu sıcak suda bekletilen pirinç süzülür. Doğranan yeşilliklerin üzerine tane beyaz karabiber ve karabiber serpilir. Pirinç yeşilliklerle buluşturulur ve karıştırılır. Yağlanan tepsiye pirinç ve yeşillikler dökülür, haşlanan oğlak etleri üzerine yerleştirlir. Zeytinyağı ile salça karıştırılarak hazırlanan sos etlerin üzerine sürülür. Pilavın pişmesi için üç bardak et suyu ve üç bardak ta normal su koyulup fırında pişirilir.
 
Çayır pilavı sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI